john steeman

relatiewandelcoaching

Relatiewandelcoaching in de natuur van Noord-Holland

Geen zithoek met fauteuils. Geen wanden bedekt met boeken en abstracte schilderkunst. Geen therapeut die tegenover je zit. Nee, we gaan naar buiten. Fluitende vogels, ritselende bladeren en de ruisende zee als begeleidingsmuziek. Lucht je hart. Samen wandelen we naar een oplossing.

De positieve effecten van wandelcoaching

Wandelen is een heerlijke manier om met elkaar in gesprek te gaan. Je bent niet alleen fysiek bezig. Je komt ook mentaal in beweging. Er waait een frisse wind door je hoofd. Wandelen maakt je blijer, rustiger en minder gestresst.

De natuur versterkt deze positieve effecten. Het prikkelt je zintuigen en door de weidsheid ervaar je meer ruimte in je hoofd. Je raakt gemakkelijker in gesprek met je partner over zaken waar je doorgaans niet uitkomt.  Samen met mijn expertise op een breed gebied vinden jullie makkelijker een oplossing.

Heb je interesse in relatiewandelcoaching van John Steeman?

Bekijk de mogelijkheden

Dit zegt de wetenschap over wandelcoaching

Relatie bemiddeling

Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving aan de Rijksuniversiteit Groningen, deed onderzoek naar de effecten van wandelcoaching. Zij constateerde onder andere dat deelnemers: 

  • een lagere hartslag en bloeddruk krijgen.

  • meer zelfvertrouwen krijgen.

  • meer plezier halen uit de dingen die ze doen.

  • makkelijker in gesprek komen en tot actie overgaan.

Schrijf je in voor wandelcoaching